There's a difference between risk and a really bad idea.

Fons Leroy (Hasselt, 23 juni 1954) is sinds 2005 de afgevaardigd bestuurder van de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB). Hij is licentiaat in de rechten en de criminologie met een bijzonder licentie in bestuurskunde en overheidsmanagement. Lees zijn biografie >

In de pers

Unaniem herkozen als voorzitter van ENPES

Marianne Thyssen, Europees commissaris voor Werk: “Ik wil Fons Leroy van harte feliciteren met zijn herverkiezing als voorzitter van de Europese Publieke Arbeidsbemiddelingsdiensten. Ik ben blij dat hij tijdens deze nieuwe termijn van twee jaar zijn succesvolle werk voor een sterkere samenwerking tussen de Europese arbeidsbemiddelingsdiensten kan verderzetten, die zowel de Europese werknemers als de werkgevers ten goede komen.”

Lees het volledig artikel in Persbericht >
Fons blogt...

The future of work is... human!

Gepost op
23 April 2018

Tegen 2030 zal 2/3de van alle jobs ‘soft-skills-intensieve beroepen’ zijn, volgens het ‘Soft skills for business success’-rapport van Deloitte. Soft skills en persoonlijke eigenschappen zijn net zo belangrijk voor succes als technische vaardigheden. De ideale werknemer van de toekomst is flexibel, proactief en probleemoplossend. Hij of zij is informatie-vaardig en heeft de nodige IT-skills. De waarde van deze vaardigheden zal de waarde van diploma’s steeds meer evenaren of zelfs overstijgen.

Lees Blog >

Ik wil gewoon werken

Hoe belangrijk gezondheid is voor je werk en hoe werken je gezonder maakt, dat is wat de auteurs van dit boek op verschillende manieren willen uitleggen. Ze creëren een theoretisch kader voor de 5 voorbeeldverhalen van échte mensen.

In de pers

"Doe wat je graag doet en dan kom je er wel"

‘Het doel van onderwijs is jongeren tot sterke burgers te vormen, niet alleen hen naar de arbeidsmarkt te leiden’, zegt Fons Leroy, topman van de VDAB. ‘Jongeren moeten doordachte keuzes maken. Ons Schoolverlatersrapport wil hen helpen zich te informeren over de perspectieven die studies bieden op de arbeidsmarkt. Maar de bachelor- en masteropleidingen garanderen dat perspectief vandaag al, ongeacht de exacte studiekeuze. Het is eerder de ongekwalificeerde uitstroom die het probleem is.’

Lees het volledig artikel in De Standaard >
In de pers

Iedereen kan een superheld zijn op de arbeidsmarkt

Stripverhalen spelen een belangrijke rol in het leven én het werk van Fons Leroy, de grote baas van de VDAB.

Lees het volledig artikel in Radio 1 >
Projecten

ENPES

ENPES is een samenwerking tussen de EU-lidstaten, Noorwegen, Ijsland en de Europese Commissie. Samen gaan ze voor modernisering met nationale arbeidsfenomenen als vertrekpunt.

Bekijk project >

Work Action Heroes

Fons Leroy werd al vroeg gebeten door het stripvirus. Zijn favoriet? De Marvel Comics. Voorzien van een portie professionele bagage sloeg Fons aan het schrijven en maakte hij de vergelijking met actuele uitdagingen in het werkveld.

Projecten

Synerjob

Met initiatieven over de gewestgrenzen heen en krachtige doelstellingen strijdt vzw Synerjob sinds 2007 tegen knelpunten op verschillende arbeidsmarkten.

Bekijk project >

Ik wil gewoon werken

02/27/2018
Koop boek >

Reply's uit de arbeidsmarkt

Managementboek
12/09/2016
Koop boek >

Fons Leroy is verliefd!

08/19/2016
Naar essay >

Werk aan Werk

05/13/2014
Koop boek >
Swipe voor volgende tip