There's a difference between risk and a really bad idea.

Fons Leroy (Hasselt, 23 juni 1954) is sinds 2005 de afgevaardigd bestuurder van de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB). Hij is licentiaat in de rechten en de criminologie met een bijzonder licentie in bestuurskunde en overheidsmanagement. Lees zijn biografie >

No jobs

De arbeidsmarkt anno 2050 zal totaal anders zijn dan die van nu. Welke skills zullen de werknemer van de toekomst nog werk verschaffen, en welke niet meer?

In de pers

‘Krapte op arbeidsmarkt wordt nog erger'

Bedrijven vinden moeilijker dan ooit personeel. ‘Als we voortdoen zoals vandaag, zitten we tegen 2030 met een half miljoen openstaande vacatures’, zegt Fons Leroy, de topman van de Vlaamse arbeidsbemiddelingsdienst VDAB.

Lees het volledig artikel in De Tijd >
Fons blogt...

Klimaatspijbelaars

Gepost op
20 Maart 2019

De kans is groot dat ‘klimaatspijbelaar’ hét woord van 2019 wordt. Met hun acties hebben de jongeren de publieke opinie wakker geschud en het klimaatbeleid op de politieke agenda geplaatst. Géén regering noch politiek partij kan het zich nu nog veroorloven om dit thema stiefmoederlijk te behandelen of hun reputatie gaat er voor lange tijd aan!

Lees Blog >

Ik wil gewoon werken

Hoe belangrijk gezondheid is voor je werk en hoe werken je gezonder maakt, dat is wat de auteurs van dit boek op verschillende manieren willen uitleggen. Ze creëren een theoretisch kader voor de 5 voorbeeldverhalen van échte mensen.

In de pers

Iedereen kan een superheld zijn op de arbeidsmarkt

Stripverhalen spelen een belangrijke rol in het leven én het werk van Fons Leroy, de grote baas van de VDAB.

Lees het volledig artikel in Radio 1 >
Projecten

ENPES

ENPES is een samenwerking tussen de EU-lidstaten, Noorwegen, Ijsland en de Europese Commissie. Samen gaan ze voor modernisering met nationale arbeidsfenomenen als vertrekpunt.

Bekijk project >
Projecten

Synerjob

Met initiatieven over de gewestgrenzen heen en krachtige doelstellingen strijdt vzw Synerjob sinds 2007 tegen knelpunten op verschillende arbeidsmarkten.

Bekijk project >

No jobs

10/25/2018
Koop boek >

Ik wil gewoon werken

02/27/2018
Koop boek >

Reply's uit de arbeidsmarkt

Managementboek
12/09/2016
Koop boek >

Fons Leroy is verliefd!

08/19/2016
Naar essay >
Swipe voor volgende tip