There's a difference between risk and a really bad idea.

Fons Leroy (Hasselt, 23 juni 1954) is sinds 2005 de afgevaardigd bestuurder van de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB). Hij is licentiaat in de rechten en de criminologie met een bijzonder licentie in bestuurskunde en overheidsmanagement. Lees zijn biografie >

No jobs

De arbeidsmarkt anno 2050 zal totaal anders zijn dan die van nu. Welke skills zullen de werknemer van de toekomst nog werk verschaffen, en welke niet meer?

In de pers

“Door de VDAB te digitaliseren versterken we net onze menselijke aanpak”

Door te digitaliseren versterken we onze menselijke aanpak. We sluiten niemand uit, we willen meer tijd hebben voor groepen die het nodig hebben. Telefonische bemiddelaars bellen werkzoekenden op om in te schatten wat hun noden zijn. Dat heeft drie grote voordelen voor werkzoekenden, en specifiek voor kwetsbare werkzoekenden.

Lees het volledig artikel in De Morgen >
Fons blogt...

Zware beroepen of lichtere loopbanen

Gepost op
15 Oktober 2018

Het debat over de zware beroepen vliegt alle kanten uit maar levert vooral een onrustwekkend beeld op van een ‘zware beroepen’-economie. Niet alleen zijn er meer en meer knelpuntberoepen maar elke week wordt het geclaimd lijstje van zware beroepen langer.

Lees Blog >

Ik wil gewoon werken

Hoe belangrijk gezondheid is voor je werk en hoe werken je gezonder maakt, dat is wat de auteurs van dit boek op verschillende manieren willen uitleggen. Ze creëren een theoretisch kader voor de 5 voorbeeldverhalen van échte mensen.

In de pers

Iedereen kan een superheld zijn op de arbeidsmarkt

Stripverhalen spelen een belangrijke rol in het leven én het werk van Fons Leroy, de grote baas van de VDAB.

Lees het volledig artikel in Radio 1 >
Projecten

ENPES

ENPES is een samenwerking tussen de EU-lidstaten, Noorwegen, Ijsland en de Europese Commissie. Samen gaan ze voor modernisering met nationale arbeidsfenomenen als vertrekpunt.

Bekijk project >
Projecten

Synerjob

Met initiatieven over de gewestgrenzen heen en krachtige doelstellingen strijdt vzw Synerjob sinds 2007 tegen knelpunten op verschillende arbeidsmarkten.

Bekijk project >

No jobs

10/25/2018
Koop boek >

Ik wil gewoon werken

02/27/2018
Koop boek >

Reply's uit de arbeidsmarkt

Managementboek
12/09/2016
Koop boek >

Fons Leroy is verliefd!

08/19/2016
Naar essay >
Swipe voor volgende tip